Çevre Mühendisliği, İş Güvenliği ve Tehlikeli madde Güvenlik Danışmanlığı
BİZİ ARAYIN
  • Çalışma Saatlerimiz
    PZT - PZ 08:00 / 18:00
  • 0544 821 91 63
ANASAYFA TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİK DANIŞMANLIĞI
TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİK DANIŞMANLIĞI
  • TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİK DANIŞMANLIĞI
  • TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİK DANIŞMANLIĞI
  • TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİK DANIŞMANLIĞI
Proje Detayları

Tehlikeli madde güvenlik danışmanı, tehlike riski olan maddelerin paketlenme, kargolanma ve taşınma gibi nakil durumu sırasında hem insanın hem de çevrenin güvenliğini korumak için gereken önlem ve temkinlerin alınmasını sağlayan uzmanlardır.

  Nasıl Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı olunur sorusunu soruyorsanız: Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı olmak için belirlenen şartları yerine getirmek gerektiğini bilmeniz önemlidir. Öncelikle, üniversitelerin Mühendislik bölümlerinden, Fen Fakültelerinin lisans bölümlerinden ya da Tehlikeli Madde ve Güvenlik ön lisans programından mezun olmak ve Bakanlık tarafından yapılan Tehlikeli Madde Güvenlik sınavına katılmak ve söz konusu sınavdan baraj seçilen puanı alarak başarılı olmak gereklidir. Ayrıca Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı için yasalarda belirtilen yüz kızartıcı suçlar, kaçakçılık, dolandırıcılık, hırsızlık, rüşvet gibi suçlarından hükümlü olmamak gereklidir.

  Peki Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanının sorumlulukları nelerdir birde bunlardan bahsedelim. Tehlikeli mal ve ürünlerin güvenli bir şekilde taşınması konusunda iş yerlerine ve çalışanlara danışmanlık hizmeti vermek, bütün nakliye araçlarının genel denetimlerini düzenli bir şekilde yapmak, birlikte çalıştıkları firmaların yasal tehlikeli mal yönetmeliklerine uygun çalışmasını sağlamak, iş sırasında ortaya çıkan tehlikeli atıkları belirlemek ve bu atıklardan meydana gelebilecek tehlike risklerini azaltmak için gerekli önlemleri almak, işyerinin güvenlik riskini değerlendirme sorumluluğu vardır. Ayrıca çalışmalar esnasında oluşabilecek acil durum uygulamalarının sağlandığına kanaat getirmesi, firmanın herhangi bir kaza veya yasa ihlali yapıp yapmadığını araştırması eğer yapıyorsa bunun hakkında rapor hazırlaması lazımdır. İş yerinde yaşanabilecek ciddi iş kazaları sonuçlarının oluşmasını engellemek için uygun önlemler alınmasını sağlaması, önemleri yazılı şekilde kuruma bildirmesi, taşımacılık işleminde görev alan bütün personellere eğitim güvenlik hakkında bilgi vermesi ve önlem tavsiyelerinde bulunması çok önemlidir.

  Bu meslek oldukça yüksek konsantrasyon sahibi olmayı gerektirmektedir. Çünkü hem çalışanların hem de işin sorumluluğu sizin üzerinizdedir.  Acil durumlarda soğukkanlı olmak ve stres yönetimi sağlamak gereklidir. Ekip çalışmasına ayak uydurmak ve ekibi yönetebilmek onlarla güçlü bir iletişim kurabilme kabiliyetine sahip olunması istenmektedir. Ayrıca saha çalışmalarında gerçekleşecek faaliyetler için fiziki yeterliliğin de bulunması gereklidir. Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı ve İş Güvenliği Uzmanı oldukça benzer meslekler gibi görünebilir ancak ikisi de hem uygulama hem sıfat hem de eğitimleri açısından çokça farklı işlerdir.